POLIKARBONATI

Polikarbonatne ploče i sistemi


GrecaPIU

Valovite polikarbonatne ploče izrađuju se u različitim tipovima visine trapeza i debljine:  
40/8 mm – 40/10 mm – 40/16 mm – 80/12 mm – 86/16 mm – 90/20 mm ploče su modularne širine 1.000mm.
GrecaPIÙ  je proizvod stvoren za realizaciju krovnih svjetlarnika u pojedinačnoj primjeni i za kontinuirane ravne krovove u višestrukim primjenama, zahvaljujući preklapanju po dužini i bočnom preklapanju. Idealan za krovne svjetlarnike, prednost je lakoća i ekonomičnost ugradnje.


GP

Krovne polikarbonatne ploče proizvode se u debljini: 20mm, 25mm, 30mm ili 40mm sa 6-zidnom strukturom, modularne širine 1.000mm.
GP je proizvod stvoren za realizaciju valovitih krovnih svjetlarnika, u pojedinačnoj primjeni, zahvaljujući poprečnom preklapanju bočnih valovitih ploča idealno se kombiniraju sa krovnim panelima.


SmartPIU

Proizvod čija se posebnost sastoji u mogućnosti ekstrudiranja ploča u različitim oblicima i veličinama, ravnim ili zakrivljenim, u valovitom, zaobljenom obliku i u različitim bojama, postoji široka lepeza profila za sve veće proizvođače krovnih panela i trapeznih limova na tržištu.
Debljina ćelijskog polikarbonata je 2,5 mm i omogućuje visoku raznovrsnost u preklapanjima, dok njezina struktura s ćelijama nudi bolju toplinsku izolaciju, smanjenje kondenzacije, veću nosivost u usporedbi s proizvodima s jednim zidom kao što su stakloplastike ili kompaktne polikarbonatne ploče, ima visoku otpornosti na udar.
Ovo je odličan proizvod jer kombinira kvalitetu i estetiku sa znatnim prednostima u pogledu troškova zahvaljujući jednostavnosti ugradnje.


OndaPIU

Dvostjena ćelijska polikarbonatna ploča , izrađena s homogenim i nepromjenjivim radiusom valova prema europskim standardima (EURO 177/51 mm).
OndaPIÙ polikarbonatna ploča ekstrudirana je sa sedam kompletnih valova kako bi se osigurala bolje brtvljenje u bočnim i poprečnim preklopima u krovnim svjetlarnicima i ravnim krovovima te kako bi se omogućila savršena bočna prilagodljivost s valovitim limovima, koji se uobičajeno koriste u krovovima i fasadama.


PanelPIU

PanelPIU je polikarbonatni modularni prozorski sistem ekstrudiran u različitim debljinama 16, 20, 25, 40 4P i 40 XX strukture, idealan za izgradnju industrijskih vertikalnih ostakljenja i prozora, ima izvrsne termičke karakteristike, svjetlopropusnost, dug vijek trajanja, UV rezidentnost, u kombinaciji sa aluminijskim okvirom i konačnu vrlo povoljnu cijenu za industrijske prozore. Moduli industrijskih prozora mogu biti fiksni ili otvarajući sa manuelnim ili el.motornim otvaranjem. Također za velika toplotna opterećenja nosive aluminijske profile je moguće isporučiti sa prekidom termičkog mosta.


IperValario

IperValario je modularni sistem posebno dizajniran za realizaciju izolacijskih stropnih svjetlarnika u kombinaciji sa trapezoidnim pločama GrecaPIU za iznimno toplotno opterećene objekte. Spojni elementi su posebno dizajnirani za uklapanje u kanale na krovnim sendvič panelima, tako da se iz unutra dobije izvrstan estetski izgled.